返回列表 回復 發帖
師兄,你有貨? 我臨收市$2.73入咗.
wincheung2835 發表於 2010-7-16 16:12
Sorry error $5.76至真.
15# wincheung2835
我無入呀
今日忙住同人netmeeting開會
不過睇圖覺得有連續跌勢
過來CHAT下
唔怕,比1338拖累有些信心.唔該呢
18# wincheung2835
你提下我,我提下你
幾舒服呀
又可學下野,分享下心態
good Luck
我要睇實隻19
跌到咁上下就入
18# wincheung2835
你提下我,我提下你
幾舒服呀
又可學下野,分享下心態
good Luck
我要睇實隻19
跌到咁上下就入
冥界之王 發表於 2010-7-16 16:32
係啊!: 大家一起研究討論,贏多D.
各位師兄,2010已經執行止蝕在$5另外我近來發現很多股票有殺倉情況出現尤其上半年升得多的股票,請大家小心控制注馬和嚴守止蝕。
各位brother,sister.唔好意思,由於近來小弟忙搬屋事沒有對2010作出檢討和分柝,我將會詳細作出分柝.

各位brother,sister. 第一次在這裡推介的2010就出師不利,真係唔好意思.但令我最唔開心唔係輸了錢,因為整個投資組合不是only計單一股票,而係我贏了個d,各位分享不到例如我曾經在股霸 cfu內推介的(723 0.41 buy sell 0.51, 2222 2.375 buy and holding , 123 1.83 buy 1.91 sell 等 等) ,另外可能我沒有講清楚投資的注馬例如今次用了我的投資成本唔夠10%:
其實今次2010跌,首先要有再謝謝一位冥界師兄先很好提醒我要小心叫我放一放,而我當時並未買入這股票 另外我原本估計到$5認會有很大支持,所以當時叫各位brother,sister買.原來大戶借舊新聞震走一批中短線投資者,兇悍程度可見一斑.因當時沒有知道背後發生什麼事,只好執行止蝕.如無意外估計短期已經見咗底.並會再見新高.
一次損手唔算咩
繼續搵多D好股,介紹比各位
等我做少D功課,用番多D時間係正職到
一次損手唔算咩
繼續搵多D好股,介紹比各位
等我做少D功課,用番多D時間係正職到
冥界之王 發表於 2010-7-21 13:45
哈哈冥界兄,一定會啊你哋肯睇,我肯搵.你都係搵多D好股,介紹比我啊!
23# wincheung2835

早晨ching,我一向有留意你d推介,都好準!今次純粹大戶玩野,非戰之罪!
我想問現價2010入ok嗎?
另外.3800同175現在入得過嗎?
希望ching繼續介紹多d好股俾我地!thx!
23# wincheung2835

早晨ching,我一向有留意你d推介,都好準!今次純粹大戶玩野,非戰之罪!
我想問現價2010入ok嗎?
另外.3800同175現在入得過嗎?
希望ching繼續介紹多d好股俾我地!thx!
nctai 發表於 2010-7-22 09:44
CHING首先多謝你支持,我都係想分享下自己咁多年買股票嘅心得比大家從而在這充滿大戶市場贏一些金錢. 2010等一等先,希望可以回到$5.1買初步阻力$5.5,如過到短線$5.8阻力比較大.我會update最新情況如有轉變.3800 $2樓上先行食食上面好多蟹貨唔好贪心,止蝕價$1.75到, 另外175 止蝕價$2.48 $2.8樓下先行獲利.
27# wincheung2835
100%同意
因為去到5.1的話,我都會入
27# wincheung2835
100%同意
因為去到5.1的話,我都會入
冥界之王 發表於 2010-7-22 12:56
連冥界兄都ok,sure win.
2010 if buy at 5.1, totally no worry at all without any bad news again
may 偷步 at around 5.2